Resultats de la cerca bàsica: 552

Diccionari de la llengua catalana
1. ferro
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
a fabricar objectes emmotllats. ferro dolç Ferro verge. ferro dolç Ferro que no ha estat fos. ferro gamma Ferro cristal·litzat en el sistema cúbic centrat en les cares. ferro verge Acer mal·leable que conté una proporció molt baixa de carboni. de [...]
2. dolç -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor com el del sucre o de la mel. Una beguda dolça. Ésser dolç com un sucre, com una mel. Posa-m'hi més sucre: la tisana m'agrada ben dolça. Menja composta de sucre o mel, especialment pastes dolces, fruites confitades. Que conté sucres a causa de la [...]
3. ferró
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Agullat 1 . [...]
4. ferro-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot ferro, que indica la presència de ferro amb un nombre d'oxidació igual a +2. Ex.: ferroalumini, ferrocrom, ferromanganès, ferromolibdè, ferroníquel, ferrotungstè, ferrovanadi; ferrocianur, ferroprussiat. [...]
5. rebló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Clau de ferro dolç o d'un altre metall mal·leable, de grossa cabota, al qual, un cop ficat en el forat corresponent, es forma una segona cabota batent o comprimint l'altre extrem, usat per a unir d'una manera definitiva entre si dues o més peces. [...]
6. bobina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rodet de fil de cotó obtingut en màquina contínua de filar o de retòrcer. Dispositiu constituït per un conductor elèctric aïllat i enrotllat formant un cert nombre d'espires disposades en diverses capes, comunament sobre una ànima de ferro dolç, [...]
7. crema 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
d'una lleu capa de sucre que es torra amb un ferro calent. [inv.] Del color de la crema, d'un groc blanquinós. Color crema. Preparació culinària força espessa feta a base de farina de cereals, llegums o verdures amb una mica de llet. Crema de xampinyons. Licor dolç i [...]
8. acer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliatge de ferro i carboni que conté aquest darrer element en una proporció inferior al 2 % i que és capaç d'adquirir pel tremp una gran duresa i elasticitat. acer àcid Acer obtingut pel procediment àcid. acer bàsic Acer obtingut pel procediment bàsic. [...]
9. dolcejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ésser més o menys dolç, tenir un punt de dolç. Aquest vi dolceja. [...]
10. bla blana
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que cedeix fàcilment, que és condescendent, dòcil. Suau al tacte. Suau, dolç, benigne. [...]
Pàgines  1 / 56 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>